Bianca Maria Barmen - Observatorium

16.6 - 19.8

enter image description here


Observatorium

I Bianca Maria Barmens skulpturer intar människa, djur och ting positioner och förhåller sig till varandra. Ytor och luftrum laddas som i en japansk zenträdgård. Verken rör sig kring förlust, tid och minne, ofta i tillståndet mellan dröm och vakenhet. Det handlar om det inre och det yttre samt en annan tid än kroppens tid men en tid som ändå måste förstås genom kroppen. Materialet i skulpturerna är för det mesta gips eller brons, ibland med polykroma tillägg i oljefärg. Det som startar arbetsprocessen kan var en bild i nyhetsflödet eller en rad i ett litterärt verk. Teckning, akvarell och foto är andra viktiga delar i konstnärskapet.

Bianca Maria Barmen är utbildad vid Den Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn 1985-92, bosatt i Lund och med ateljé på Fröfabriken i Landskrona. Hon har vistats längre arbetsperioder i Japan och Kambodja och är epresenterad på bland annat Moderna Museet i Stockholm. Hon har utfört en rad offentliga verk runt om i Sverige och Danmark.

www.biancamariabarmen.se

Observera öppettiderna! Den 16 och 17/6 är Falsterbo Strandbad öppen mellan 11 och 16. Från och med den 18/6 är Falsterbo Strandbad öppet alla veckans dagar mellan 10 och 17.


Tillbaka