Fröfabriken - Samlingsutställning på Kulturhotellet

3.2 - 28.2

enter image description here

Fröfabriken på Kulturhotellet

Åtta konstnärer från Fröfabriken Creative Space i Landskrona ställer ut på Kulturhotellet.

MEDVERKANDE KONSTNÄRER (Läs mer om konstnärerna på http://kulturhotellet.com/frofabriken/)

Anita Christoffersson Sedan länge har jag arbetat med nonfigurativa bildidéer i varierande material, gärna i serier, där bildspråket tänjs och prövas. Jag använder ofta cirkeln och eftersträvar som regel en meditativ stämning.

Berit Fradera Måleri ligger mig nära men jag prövar också andra uttrycksmedel som ljusinstallationer och arbeten med olika objekt. Utsatta människor finns ofta i mina bilder och naturer är en aldrig sinande källa både till ro och oro och arbete.

Sofi Hagman Främst arbetar jag med djuptryck och med rostig järnplåt som etsats i väder och vind för att slippa järnkloridbadet. Den 2-3 mm tjocka plåten bildar en relief i koppartryckpappret och ger effekt av ett djup till bilden. Järnplåten sågar jag ut till former med sticksåg och bearbetar med elektrisk borr, fil, sandpapper och spik innan plåten färgas in och trycks.

Agneta Hemert I mitt skapande är jag snabb och intuitiv och har därför valt att mest arbeta med ritfilm som underlag då pennan och penseln flyter fram över materialet och ett skimmer uppstår som skapar olika dimensioner och frambringar även det sensuella utryck jag söker.

Bianca Maria Barmen Mina skulpturer kan ses som förtätade ordlösa berättelser som rör sig kring begrepp som förlust och minne, ofta i ett tillstånd mellan dröm och vaka. Om det inre och det yttre, kanske ett Novalis hemlighets-tillstånd.

Hans Johnsson Hans Jonsson arbetar med av en av de första fotografiska processerna, från mitten av 1800 talet, och är en av pionjärerna i Sverige inom detta område. Den här gången ställer han ut 30 x 30 cm originalbilder på glas, ambrotypes.

Kim Berkhuizen Kim har en stark dragning både till naturen och storstäder och det återspeglas i hans konst. Raka arkitoniska linjer blandas med böljande former som drar tankarna mot havet.

Norbert Roblés Ansiktsmasker är ett centralt inslag i Norbert Roblés bildvärld. Från färgintensiva, detaljerade studier av rollspel i commedia dell'arte till avskalade afrikanska ritmasker. Teatermasker, lösnäsor; attribut för att dölja sin identitet, gestalta karaktärer, skydda sig mot onda makter, uttrycka anonymitet, bekräfta sin sociala ställning eller kort och gott utstråla spänning. Efter hand har bilderna blivit mer och mer avskalade, stiliserade, men maskerna finns där. Som primitiva ritmasker. Eller som den karakteristiska bildväven som ofta återkommer i hans verk.


Tillbaka