Lilith 10 år - YOU ARE INVITED - Kalo Kalo av Odun Orimolade

23.11 - 25.11

Bild #1


YOU ARE INVITED

Lilith 10-årsjubilerar hela hösten med en serie performancemiddagar av 5 älskade konstnärer ur Liliths historia!

Liliths jubileum fortsätter med den tredje performancemiddagen YOU ARE INVITED – Kalo Kalo av den nigerianska konstnären Odun Orimolade den 23 - 25 november.

Odun Orimolade har som värd för höstens 3:e performancemiddag på Lilith utgått från det sociala och rituella spel som ingår i en middagsbjudning.
En traditionell middagsbjudning handlar till stor del om att vara värd, om att dela med sig av sitt jag, om att orkestrera reaktioner och perceptioner, och där igenom leda de inbjudna gästerna mot sitt förutbestämda mål, vad än det må vara.

I Odun Orimolades performance Kalo Kalo utspelas ett rituellt sällskapsspel där slumpen avgör vad som kommer ske och vilka som får medverka. Tio”selves” – multipla individer av middagsvärden, leder deltagarna genom spelet och de rituella mönstren. Kalo Kalo är ett uttryck på nigeriansk yoruba och refererar till spel och dobbel med osäker utgång.

Odun Orimolades (född 1976 bor och arbetar i Lagos, Nigeria) arbeten spänner över ett brett konstnärligt område från etsning till skulpturala installationer och performance. Flera av hennes verk vänder tydligt strålkastarljuset mot betraktaren och ifrågasätter dennes aktiva/passiva roll i det de upplever.

2015 var Orimolade på Lilith Performance Studio och skapade performancen - Spirit at the Ball – där utgångspunkten var 1800-talsbalen som idé och metafor baserat på händelserna före, under och efter Berlinkonferensen 1884-85. Spirits of the Ball beskrivs bäst som ett slags lustspel med allvarlig underton. http://lilithperformancestudio.com/?curatorial=wata-don-pass-looking-west


Liliths 10-årsjubileum är en serie performance med titeln – YOU ARE INVITED, som löper från september till december, alla på samma tema och utgångspunkt; en middagsbjudning. Varje konstnär har helt fritt tolkat vad en middag kan vara.

De inbjudna konstnärerna är:

Dafna Maimon (Finland/Israel) 22 – 24 september Myriam Laplante (Kanada) 12-14 oktober Odun Orimolade (Nigeria) 24-25 november The Icelandic Love Corporation (Island) 14-16 december

Alla konstnärer som studion samarbetat med sedan 2007 finns väl dokumenterade under arkiv på vår hemsida.


Tillbaka