Liv Strand

17.2 - 18.3

enter image description here


Liv Strand

Krognoshuset är glada över att presentera en ny utställning med den Stockholmsbaserade konstnären Liv Strand. Under kvällsvernissagen fredagen 16 februari kommer Liv Strand och Marcus Doverud att göra ett läsperformance kl. 19.30 där de läser ur sin gemensamma bok "Viformation".

I utställningen ”Utsikten” tas ett långvarigt intresse för nationalstatsbegreppets mekanismer ett steg till. Här i former av abstraktion och konkretion. Idén om nationalstaten påverkar fortfarande i stor grad hur det går att tänka på samvaro och inkludering. Och på områdets/gruppens (nödvändiga?) bortre gräns. Utställningen ”Utsikten” bearbetar det strukturella i samhället, som innehåller många varianter och överlappningar, som något möjligt att vika och visa upp.

Ett återkommande konstnärligt behov för Liv Strand är att förhandla samvaro och undersöka hur gemensam förståelse kan finnas (och försvinna). Detta har lett henne till flera omfattande samarbetsprojekt. Samarbetet med Marcus Doverud har pågått i sju år och hanterar olika metoder för att hålla lek och allvar lika aktiva. Genom högläsning och andra krumelurer har de skapat performance, som visats på Moderna Museet (Sthlm), Uppsala Konstmuseum, Weld (Sthlm), Kalmar Konstmuseum och på Agora Collective i Berlin. Tillsammans har Strand och Doverud givit ut boken ”Viformation”.

Liv Strand arbetar med skulptur, installation, samarbeten, performance och text. Hon bor i Stockholm och examinerades från Kungliga Konsthögskolan 1999. Konsten på denna utställning har kommit till tack vare ett femårigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden.

Notera att Krognoshuset har ändrade öppettider. Vi har nu öppet onsdag - söndag kl. 13-17.

Välkommen!


Tillbaka