What's your DNA?

25.11 - 7.1

Bild #1


What's your DNA?

Möt nio skånska designers i utställningen “What’s your DNA?” curerad av designer Kajsa Willner. I oktober visades utställningen på Dutch Design Week och den 25 november kommer den till Malmö. Satsningen i Eindhoven genomfördes av Form/Design Center inom ramen för exportprojektet Southern Sweden Creatives.

Curator Kajsa Willner om utställningen: ”What’s your DNA är ett samtidsporträtt av den lokalt växande formscenen i södra Sverige. Utställningen visar på den höjd och bredd som regionen besitter inom formområdets olika discipliner som mode, möbeldesign, konceptuell design, industridesign, hantverk, glaskonst mm.

Genom att värdesätta formgivarnas skilda uttryck och profiler i genre, smak, materialanvändande och tillvägagångssätt skapas en dynamik i utställningen där varje verk lyfts fram individuellt samtidigt som det bidrar till en självklar mångskiftande helhet.

Urvalet består av några av de främsta formgivarna i södra Sverige just nu där den gemensamma nämnaren förutom en stor begåvning är styrkan i att gå sin egen väg och en envis övertygelse om att allt är möjligt. Tillsammans formar de en större gemensam identitet för regionen – the Southern Swedish design DNA of Skåne”.


Tillbaka